January 13, 2011

Tjugondag Knut


Den 7 Januari 1134 mördades Knut Lavard i en skog i närheten av danska Ringsted, och därmed var julefriden slut. Mördaren var hans kusin Magnus som var son till Kung Nils. Det är allt jag vet, och jag kan inte så mycket om tåg. Sedan flyttade man Knuts dödsdag (logiskt) till den 13 Januari på 1700 talet. Jag har ingen aning om varför, eller varför Knut blev helgonförklarad.

Men vad jag vill säga är att för detta året så är julen slut. Tacka fan för det. Den var inte så sugig, eller så bitter som jag trodde och hoppades på . Jag ville att det skulle vara sugigt och ensamt, men det var varken eller. Juldagen var tvärtom helt spektakulär.

Men nu är det ett helt år innan jag tvingas in i sederna igen, och det kan ju till och med vara så att jag är bättre förberedd nästa år. Då skall det mullas hårdare, det ska julas hårdare, Jackie och jag ska baka så det står härliga till och vi ska fira jul något så inåt helvete. Nu är det kallt i öknen, det är det enda som är kvar... kylan... och julklapparna givetvis. I helgen ska jag ge mig ut och skjuta lite skott som sig bör när tomtefan förgyllde ens tillvaro med automatvapen. Paradisasken tog jag död på ganska snabbt, och jävligt gott var det. (Tro nu inte att jag tycker att en ask paradis är så speciell egentligen, men den blir ju det när man är svensk, och inte fyller sin Maraboukvot på en årsbasis.) Min hårdrocksbok är hård toalettlektyr, och min motörhead tshirt är fortfarande vit, men jag ska göra något åt det. Ett par våldskoncerter med efterföljande kulörtvättar så kommer den snart att se ut som en svedd hampakofta till färgen. Nyttigt!!!

Der ser ut som om det är färdigt för detta året.. kanske en och annan uppdatering om hur diverse idioter uppskattade en och annan julklapp som jag givetvis skickade först efter nyår för att "jag hade så mycket för mig". Det är mest en tafflig ursäkt för att jag är så skevprioriterad att jag inte kan ens kan ta ett beslut om jag så stod i ljusan låga.

Nästa år skall jag bli ha förfinat konsten att fritera ett helt julbord. Fyfan vad det skall friteras... men det får bli nästa år. Jag ska finna en återförsäljare som säljer jordnötsolja i kubikmeter, och börja spara till det kapitalet på en gång. Så tills dess får ni sjunga mig till lovs...

"..men till nästa år igen
kommer han vår gamle vän
för det har han lovat, den fattlappen!"

7 comments:

tant Hanneles jultraditioner said...

suck, långt till nästa jul, men man kan ju alltid trösta sej med Alla Hjärtans Dag...

Selassie said...

Aaaah, du menar da alla par beter sig overdrivet och tillgjort, koper sig ett samvete for att relationen inte ar vad den borde... medan alla singlar dar ute tvingas att kanna sig som skit for att samhallet utanfor med vald trycker relationernas fuktiga skrev i deras ansikten???

Alla hjartans borde ju vara for singlarna for helvete... ar man i en relation sa ska ju inte alla hjartans behovas. I en bra relation ska man inte behova en statligt avsatt dag for att visa uppskattning, det ska ju komma nar det behovs istallet... men singlarna skulle behova en dag. Men for dessa individer visas ingen uppskattning! Noll.

Alla hjartans ar ett kommersiellt jippo vars forsaljningsknep liknar Fonus-strategin och bygger enbart pa att kopa sig skuldlos. Jag bespottar denna dags plats i samhallet.. den behovs like mycka som att vi behover en dag for de rika. Vi skulle kunna ha en dag da rika manniskor inte behover jobba och forvanta sig gratismaltider och fjask.. vi kan kalla den Wallenbergsdagen. Jasa, den behovs inte?? Nej, det gor fanimej inte alla hjartans dag heller.

Behover man en dag dar man visar sin karesta uppskattning, da fortjanar man fan inte nagon. Och behover vi en dag nar kapitalistkulturen skall beratta for oss VAD vi skall kopa, NAR vi ska kopa det, och TILL VEM vi ska kopa det. Nej fyfan, jag behover inte det... det rakar vara sa att jag kan tanka sjalv!!!


Lite hart.. men sa ar det om man dansar med tofflorna pa i ett minfalt!

Piotr à Paris said...

Som en gift man må jag instämma i din fråga över Alla Hjärtans Dag's existensberättigande.


För personligen tycker jag den är för singelkillar och singeltjejer med dåligt självförtroende.

Killar:
En dag då singelkillen kan (/ska?) ta och köpa en blomma och ett kort till Den Där Tjejen som han spanat in men inte "vågat" uppvakta innan.
Jag säger såhär.
Kunde du inte musta upp mod nog att uppvakta flickan innan, så vad fan tror du att du kommer med en blomjävel den 14:e februari kommer att göra för skillnad?
Vilka signaler skickar du till den tjejen, egentligen?
Om flickan inte tände tillräckligt med glöd inom dig så att du vågade uppvakta henne, så kanske hon inte är rätt tjej för dig.

Kontakta henne idag istället, ja nu, efter att du läst detta meddelande.
Säg att du tycker hon verkar intressant och att du skulle vilja fika.
Hon kommer garanterat mer att säga ja, än när du ringer den 14/2 och berättar om den svindyra restaurang reserationen du förberett.


Ja, jag vet att kärlek kanske kan "växa fram". Men om det inte fanns tillräckligt mycket attraktion från början för att få till en uppvaktning, så är det inget att bygga på.

Bygg inte ditt hus på den sandiga stranden.


Tjejer:

Till alla tjejer som sitter och suktar efter Alla Hjärtans Dag så är mitt meddelande följande.
Skam på er!
Skam på er! (ja, 2 ggr)

Det är tack vare era övertrissade förhoppningar om Prinsar På Vita Hästar(R) och Levde Lyckliga Alla Sina Dagar(tm) som ni är singlar.
Den som hindrar er är ni själva.
Tror att det dyker upp någon och så vips är allt bra.
Och nu stoppar alla era förhoppningar på att detta året så kommer Han och Allt blir bra.
Bojkotta dagen istället!
Tycker kvinnor världen över ska ta och hänga ut denna kärlekens Judasdag för vad den är.
Falsk falsk falsk!
Börja med att gå ut offentligt med att ni ALDRIG kommer att dejta någon som uppvaktar er den 14e februari, dock vilken annan dag som helst!


Men nu tillbaka till min verklighet,
som gift gör dagen gör mig lite perplex.
Ska jag strunta i den?
Kommer min fru att ta illa upp?
Troligen inte då hon vet att dom andra blommorna som dyker upp OVÄNTAT och ÖVERRASKANDE dom övriga 364 dagarna, räknas ofantligt mycket mer.

Jag brukar köpa blommor dagen innan, som en markering att den 14:e februari är inte glömd, men medvetet undviken.
Ja, en pyrrhusseger, jag vet.


Ett konstruktivt förslag.
Jag inser att dagen inte kommer att försvinna.
Så jag föreslår en reform!
Härmed är Alla Hjärtans Dag en dag då Tjejer ska visa vad ni tycker om Killar
* Köper en ask god choklad (sexpack öl går även bra)
* Blommor, när fick en kille senast lite blommor?
När köpte du som tjej senast en blomma till en kille?
(Svara ärligt och fråga dig själv varför du inte får några själv)
* Skickar kort (sms/email/ringer) och beskriver vad ni skulle vilja göra med oss om ni vore ensamma. Förslag: "Du, jag, nu!"

Give and thou shalt receive!

Anna i Stockholm said...

Svar på Piotr i Paris fråga:

Antar att blommor till farsgubbe inte räknas? Ej heller till föreståndaren på dagis (som plåster på såren efter jobbigt utvecklingssamtal, hans alltså - inte barnens ;-)).

Måste tänka. Svaret bör vara i höstas, till blivande exmake. Kanske inte överdrivet spännande det heller. Men det var det sanna svaret på frågan. Det ÄR väldigt kul att skicka blommor med bud, blir extra mkt överraskning då. Så jag gör det kanske lite för ofta...

När fick jag senast blommor? Bortsett från välkommentillnyttjobb-blommor och blommor plockade av barnen eller förlåt, jag har glömt din födelsedagsblommor så är nog svaret nån 14:e februari, en ros.

Men blommor 364 dagar om året? Inte helt miljövänlig vana! Sluta genast med det ;-)

Selassie said...

@Piotr, du ar en sadan old school romantiker. Jag vet att dina forslag kommer fran hjartat, och i grunden sa delar vi asikt om att en sarskild dag for romantisker, i relationer eller inte, inte bor finnas. Men jag ar inte ute efter nagon genusneutral upprattelse, jag bara anser att om det ska finnas en dag ska de vara for singlarna. Du tog direkt rollen som den grabb som inte vagat agera tidigare, men jag menar de singlar som inte ens har nagon att trana over. Ska det finnas en dag sa skall det vara "karlekens grovarbetares-dag", da man gar ut med en polare som soker karlek... och kanske ar man en sa god "wingman" att man tjatar upp villebradets skyddsplank som ofta karakteriseras som en tjockare tjej som fyller villebradets sinne med bittert hat gentemot man. Jag anser att alla hartans dag ar en dag da vi alla skall vara "wingmen" och forsoka hjalpa varandra att bryta ner dessa karlekens murar, och foresprakar en karleksakt som inte domer eller forstor, utan satter ett leende pa alla munnar - dar malsattningen ar ett 2000-talets taltprojekt. Mossa pa!!!

Jag, i egenskap av cyniker, anser att du har en god poang och ett gott hjarta.. och att alla hjartans verkligen ar nagot som ar missuppfattat och focus hamnar pa fel grupp manniskor, namligen paren. Det ar ju for vidrigt att de caterar till de som behover det minst. Fast det handlar ju om profit.

@Anna, du har ratt fars dag ar lika dumt da det ar en efterapning av Mors dag som kom upp da kvinnornas roll var annorlunda. Nu behovs inte Mors dag langre (som om det nagonsin behovdes, aven om tanken var god) och darmed behovs inte Fars dag heller. Blommor tycker jag ar sadar.. man ska ge en gava som uppskattas av recipitienten, och darmed ar blommor till tex mig, helt overflodigt. Doendes organisk gava som jag inte kan ata eller pa annat satt forkovra - utgar. Men blommor har sin plats, absolut.

Blivande exmake, plotsligt ord som jag forstar! Jag valjer att tanka mig ett minimalt leende nar du skriver det, for inget ar sa cleansande som att varrensa i forhallandesfaren. All forandring borjar med ett avslut - det ar inget nytt, det ar bara sa det ar.

Piotr à Paris said...

Din fiendes fiende är din vän?

fast i det här fallet vet jag inte...
Iran förbjuder Alla Hjärtans Dags kort!

Selassie said...

Snart kommer den igen! Julen!

Det galler att vara forberedd:
Julklappstips
Julbloggar