December 6, 2011

Arne Weise


Känd från ‘Ett med naturen' som objektiv kommentator, med en bestämd lugn stämma satt han med hittepåmanus som skulle kunna varit hoptotat av Herman Lindqvist . Men det lukrativa Kalle Anka-giget hade han tio år innan 'Ett med naturen' ens kom till. 1972 började han med det här tramset. Varför jag säger att det är trams är för att programmet (om jag nu för en sekund stödja fjanteriet att familjen över landet skall kolla samma repris varje år, vilket jag inte är...) i sin originalversion har redan en programledare i Benjamin Syrsa. Vilket innebär, att introducera ett program som sedan introducerar sigsjälv känns ju ganska menlöst.

Svenskarna är ju, om något folkslag, bestämd i sina traditioner. Och det här med att Arne skulle introducera Disneyspecialen bäst, består ju enbart i att han gjort det flest gånger. Vem annan skulle förnedra si... just, ja. Mediahoreriet är ju totalt. Kolla bara på allsång på Skansen eller vadsomhelst på svensk tv. Samma människor, samma grejer... och då och då klämmer man in någon modern lokalhit som är skit och inte passar in, såsom Lordi. Fyfan, jag blir oppreven och får hjärtbränna bara jag tänker pa det.

Tillbaks till Arne. Han ville lägga ner efter bara 23 år som julvärd, men gick man ur huse och det blev liv i luckan. Folk ville ha Arne... bara att erkänna att man har en preferens borde ju innebära att man förlorade rätten att rösta och reproducera. Så Arne gav efter för trycker (och en givmild check från svensk television, och gjorde skiten 7 år till. Och nu.... nu ska man tycka synd om gobbajäveln för att han missat så många jular. Det finns många som jobbar på julafton... poliser, sjuksköterskor sådana med riktiga jobb, som inte tänder ett ljus och kollar sådär kärvänligt in i ens vardagsrum, att om det inte varit genom tvrutan så hade alla pedofilvarningar gått av simultant.

Men nu ska man tycka synd om honom, som man ska tycka synd om Kicki Danielsson. Vems fel är det nu igen att man blir alkis? Just det, det måste ju vara samhällets. I synnerhet när man har ett välbetalt jobb. Jag kan fatta om man sitter på plattan med en sådan rullande pensionärsväska under stjärten och dricker häxa på daglig basis för att man är lätt schizofren och anser att rösterna i huvudet alltid har bättre och roligare förslag på rekreationsaktiviteter än vad man själv skulle kunna komma på. Nör man har avklippta fingervantar, och anser att Sulan att ett rimligt och fullständigt namn. När man har sjukdomar och diagnoser med riktigt skeva akronymer - då kan jag första att alkoholmissbruk är nästan ett steg uppåt, men inte för en rikskändis som tjänar bra.

Trettio år som julens rikspajas. Fyfan för Arne. Fast samtidigt är det ju inte hans fel att gemene man är dum i huvudet, och tycker att fantasilös sysselsättning är tradition. Numera så Arne vid livets ändhållplats, och verkar ta varenda chans att hamna i Aftonbladet.. och det måste vara en ständig backup för Aftonbladet. "Inget har hänt i världen, undrar var Arne käkade lunch idag... kör storyn!!"

Numera så har han livshotande magproblem. Helt ovidkommande, och osmakligt så tänkte jag att om man lyssnar på Owe Thörnqvists "Varm Korv Boogie"... och byter ut orden korv mot skit, och låda mot stomipåse, så skulle den kunna handla om Arne.

Bilden tycker jag talar för sigsjlv. Det är så jag ser honom. Alltid. Fyfan.

No comments: