December 23, 2010

Lille Julafton

Jaha, så var det dan före dopparedan då. Lille julafton som det heter för skåningen. Redo som jag var för den skäggprydda apan att besöka mig hade jag tänkt att ta det lite lugnt. Lite som ett hån mot alla de som har det så stressigt och stökigt, så tänkte jag bara jäsa lite på gymmet och sedan gå och äta några carne asada tacos. De få klappar jag har är redan inslagna och jag tänkte kolla lite julfilm och så. På ämnet så såg jag 'Scrooged' igår natt, efter att jag somnat tidigt med kläderna på och lamporna tända. Jag vaknade mitt i natten, drack en julöl och kollade film innan jag sov lite till. Det måste ha varit 15 år sedan jag såg den filmen sist, och nu kan det gott gå 15 år till innan jag ens tänker tanken på att se den skitfilmen igen.

Men som sagt så skulle jag bara jäsa. Jag hade ställt in alla planer på att lämna stan och så... och där satt jag utanför gymmet, tog ett samtal medan motorn gick på tomgång och PANG sa det. Först såg man bara rök välla fram från under motorhuven. Jag stängde av motorn och gick ur bilen. Det var som en scen från en 80-tals skräckis, det var blod överallt. Fast det var ju inte blod då, det var kylarvätska. Fan alltså. Givetvis käpprätt åt helvete tog det min lugna lille julafton och körde den rakt upp i sheriffen på mig.

Jag satt och hatade världen över en sub, när bogserbilen kom och hämtade mig och min bil. Han försökte få mig på bättre tankar med sin logik att det var bättre att det hände idag, än på söndag när jag ska köra typ 60 mil för att hämta en god vän på flygplatsen. Detta har han i-och-för-sig rätt i, för det är mycket öken jag ska köra genom och det vore sämre att bilen skulle krasha där. Det är ett som är sant.

Väl på verkstan så visade sig att det var någon kylarslang som hade bestämt sig att skita i att hålla ihop, och bara lade ner projektet att fungera. Inget stort, men inget en lekman kan fixa på parkeringsplatsen framför mitt gym.

Nu kanske ni undrar.. vad har detta med julen att göra?! Jo, jag har bestamt att ofrivilliga julklappar är också julklappar. Så grov jävla jul din satans bogserbilsgubbe. Det var kul att hålla en god konversation med dig under en halvtimme till garaget. Varsågod till hundra dollar i din ficka. Och grov jävla jul till dig med herr garagesnubbe som fixade min bil och såg till att det tog 2 timmar att byta slangajävel, tack som fan för det. Jag hade ändå 260 dollar till övers som bara låg och brände i fickan.

Thats it dock. Nu är det nog med julklappar, utom de som är planerade och kommer att delas ut enligt amerikansk maner på juldagen. Eller julafton. Eller vilken dag som helst som passar...

Jag sa att denna julen skulle vara den bästa. Ja, den börjar ju jävligt bra. Nu blir det att julgrogga mig till sömns ikväll medan jag äter tacos. Fast med lite perspektiv så är den inte så illa iallafall. Om två dagar kommer Jackie och då ska vi skjuta skott minsann - det blir bra.För den som tycker som jag, att julen är ett hittepå med dåliga referenser till både kultur och religion behöver ofta inte tvingas till en ursäkt att avnjuta god dryck. Jag önskar att jag kunde fa tag på ett par buteljer Bah-Humbug! Christmas Ale från Wychwood - fast de skickar inte utanför UK så det lär ju bli svårt. Gott tips för den som råkar vara där dock.Ett annat gott tips är för den bittre black metal-tattaren som sitter hemma, och hellre skulle vilja ränna runt och bränna kyrkor under ett taget fantasy-namn.. kan nu göra så utan behöva sätta på sig lovikavanten, eller som norrbaggen själv säger:

"Få utløp for dine black metal-fantasier! Nå kan du brenne din egen stavkirke uten å reise deg fra sofaen. Kirkebrann er et kubbelys formet som en stavkirke. Lyset er håndstøpt i Bergen."


Det är så att man får en gräd i ögat!

2 comments:

tant Hanneles jultraditioner said...

följ med till julotta i stället

Selassie said...

Icke!

Hade det varit nagot som jag gillat, eller om det funnits en grupp manniskor som ajg kant till som hade gatt sa hade jag mycket val kunnat tanka mig att ga... fast sitta i kyrkan och lyssna pa att folk firar att messias ar fodd har jag svart for.. i synnerhet da firandet sjalvt inte ar backat av nagon religios text, utan ett relativt modernt hittepa.

Om detta inte vore nog, sa ar det ju tidigt... jag ar redan uppe, men.. ja, jag vet inte jag. Jag och standard-hallorat ser ju olika pa det har ordet fira. Jag kan mycket val fira jul, men det innebar att julgroggen kommer tidigt. Jul ar ju inte mycket firande... midsommar, det ar firande det.

Men Grov Jul pa dig tant!!