December 13, 2010

Santa Lucia


Ok, så igår blev det lussekatter bakade och köttbullar gjorda.. och jag misstänker att det dracks en eller två öl även om bakfyllan härjade i mitt område. Så lussekatter blev det även om man inte kan få tag i Saffran.. nej, det vore ju for enkelt.. sa jag blev tvungen att göra saffranslösa lussekatter... men jänkarn vet ju inte skillnad så det spelar ju allan lixom. Men bjussade gjorde jag.. och det är tanken som räknas.

Såhär såg min dialog i affären ut:

Jag: "Hi, I just wonder if you carry Saffron, or where I could find some."
Tant: "What's that?!"
Jag: "It's a spice. Saffron."
Tant: "What do you use it for?"
Jag: "Wha.. eh, its a spice.. I bake.. I.. Saffron!!!"
Ung tjej: "I know what it is. No we dont carry it, its too expensive."
Jag: "You know where I can get some?"
Ung tjej: "No, I dont know.. I dont think you can get any here in Bumblefuck, Az! *"
Tant: "I've never heard of it. Who'd buy such thing."
Jag: "Maybe if you'd stayed in school instead of massproducing children who will grow up with a maternal role model whose level of academia they pass in 4th grade. And maybe you would pick up a book, or watch a tv program that doesnt have added fake audience laughter once in a while. And while at it, I hope your kids grow up to hate you as much as Jesus does.** "

* - Ok, hon sa inte Bumblefuck. Men hon borde.
** - Ok, jag sa inte detta heller... men fan jag tänkte det. Jag hatar folk.Julfesten var helt ok, även om jag kammade hem precis noll presenter. Men jag körde på ganska hårt iallafall.. och det var nice. Jag önskar att jag hade något riktigt skamligt att berätta från den festen.. men så hårt var det inte. Det är klart att klädvalet var som vanligt under all kritik då en majoritet dyker upp i kostym.... nja, inte kostym kanske, men en skjorta och byxor... eller, fan vi snackar ju ökenrednecks här lixom, så gå-borts-jeansen och något som inte är en tshirt och inte luktar kadaver. De flesta klär sig iallafall som att de inte är rallare, men undantag finnes. Det ska Gudar veta... jag fick inte något kort på någon som ansåg sig vara en hjälte pga sin konformitetslöshet inne på festen, men ute i kasinot... där är det som att vända på stenar när man var liten, bland annat fanns denna rebell där... klädvalet faller sig kort i jämförelse med frisyren eller bristen därav.

Även tomten trodde att han var inkognito, i shorts och hängslen. Inte anade jag att han var så avslappnad nu i dagarna före jul lixom.. kanske han kollar vilka som inte har varit snälla. Men jag säger det... det är inget hot, men det är dags för mig att få en klapp. Jag har varit klapplös så länge. Kanske skulle jag önska mig ett bätte humör, men jag tycker att min lista är lång nog... vad är jag uppe i.. 4 klappar. 4 hårda klappar. Det ska ju den feta översittartomten kunna klura ut... vapen, tröja, choklad och en söt skånska med ett intressant familjeträd. Det är allt!

Oh, jag glömde bort att säga att när vi satt oss till bords på festen så var det någon VD som lallade på om en massa grejer, jag var inne på GT#3 på mitt intresse var allt annat än brinnande. Tydligen tag-teamade VDn med post-pastorn som helt oannonserat började smygpredika. Jag sa inget, utan drack diskret med en kolonial avslappnad inställning. Så var det någon fobbeka-jävel som sa åt mig att böja mitt huvud i bön. Jag svarade snabbt att det var emot min religion i reflexmässig protest.. och först en halvminut senare blev jag förbannad. Alltså jag är helt för att visa tillbördig respekt för andra tro och filosofier, men detta kan enbart sträckas så långt… om jag sitter tyst och stilla, så är det tillbörligt nog. Att sitta och låtsasbe kollektivt är för långt. Jag skulle göra det för en god vän som varit religiös, men inte för ett företag i ett sekuläriserat land med religionsfrihet – synnerhet inte när vi lagt partyt på rödskinnshedningarnas land. Jag var där för att äta och dricka, och vara munter.. inte för att låtsas vara hällöra och mysa lite sällsamt nyktert. Icke!

Jackie, du ringer alltid när jag gör saker. Försök igen!


6 comments:

jokke said...

Snyggt kockat!
Och lussebullar utan saffran säljer ju alla industritillverkarna i butikerna i Sverige redan, så du behöver inte skämmas. (Men bakar man själv så fläskar man ju på som fan med saffran.) Blev köttbullarna succé?

Selassie said...

Jo, det ska jag saga Jokke.. att kottbullarna har gatt hem hos alla hittills. Fan det ar ju inte ens svart att gora, fast det ar klart.. det tar lite tid.

Men man fegar ju inte och kryddpeppar, vitpeppar och lok ar ett maste!

Men att det skulle vara SA svart att hugga tag i ett litet kuvert saffran trodde jag inte! Kardemumma fann jag dock!

Jones said...

Antingen har du världens minsta stekspade eller så är lussekatterna i storleksordningen spädgris. Men visst, jänkarna uppskattar väl stora saker.

Jag hoppas du fick tag i lite lingonsylt till köttbullarna men jag antar att det, liksom saffran, är helt kört. Försökte förklara för en jänkare här i Lund vad lingon var, inte helt lätt.. cowberries och lingonberries - killen trodde ju jag hittade på egna ord.

Kul att du läsa bloggen!

Selassie said...

Jones, din gamla sjomansbiff... roligt att du lamnar en kommentar. Angaende stekspade sa anvander jag vilken storlek som faller mig in. Don efter person sager jag.

Men angaende lingonen, sa glader det mig att meddela att du har fel. I ar har IKEA valsignat mig med bade lingonsylt, senap, glogg (version saft) och knackebrod.

Faktum ar att jag lyckades helt ersatta jankarens cranberry sauce pa thanksgiving med lingon, och det var lyckat!

Grov Jul Broder!

JACKET said...

haha tack som fan och desamma!
go jävla jul ;)

ROCKAHOLIC said...

sv; hahha tack som fan! ;)
jovisst är sverige ett fint och ändå ganska bra land osvosv men jag kommer dra till något varmare om några år! ;d för somsagt, kylan är ju ett helvete här numera!